Prvi nakit u Dixi Artu, zbog kojeg je prvenstveno i pokrenut Dixi Art, je Dixica.

Dixica je ime curice na dužem lančiću, kojoj možete sami mijenjati haljinice i uskladiti je sa svojom odjevnom kombinacijom. Lančić i Dixica su od inoxa (nehrđajući čelik), a haljinice za nju su od raznih materijala (filc, koža, drvo, inox, pleksiglas, smola) i možete ih izabrati iz ponude ovdje na stranici. Možete me kontaktirati, ako imate želju za personaliziranom haljinicom (neka Vaša slika, tekst itd).

Sama ideja o Dixici je nastala kad sam kupila jedan duži lančić s privjeskom u obliku lutkice kojoj je, pri prvom nošenju, otpao cijeli donji dio i ostala visiti samo glava. Kako nositi samo glavu na lančiću nije imalo nikakvog smisla, žicom sam tada privezala komad tkanine koji bi „glumio“ haljinicu i dao neki smisao tom privjesku. Sljedeći dan, na svoju drugu odjevnu kombinaciju mi ta ljubičasta haljinica na Dixici više nije odgovarala. Trebalo mi je nešto crveno. I tako sam sam došla na ideju curice na lančiću kojoj mijenjaš haljinice prema svojoj odjevnoj kombinaciji. Nakon dvije godine razvijanja prototipa, Dixica je ugledala svjetlo dana. Bilo je to krajem 2019. godine.

Kako promijeniti haljinicu Dixici pogledajte u sljedećem videu.

Dixica uvijek dolazi zapakirana u kutijici kao što je prikazano na slici, a možete je naručiti sa ili bez dodatnih haljinica za mijenjanje.

Dixica i njena kutijica

Trebate originalan poklon, personalizirani nakit, obratite mi se s povjerenjem. Na slici dolje je primjer jedne zanimljive narudžbe, kuma na vjenčanju naručila originalan poklon za svoju frendicu, Dixica za nju i frendicu, mladu na vjenčanju. Haljinice za njihove Dixice predstavljaju njihove živote, prijateljstvo, strasti…

Dixica - personalizirani poklon

Dixica dolazi na lančiću dužine cca 70cm i na osobi prosječne ženske visine izgleda ovako:

Dixica - dužina lančića

Kod narudžbe možete naglasiti da je Dixica za jako visoku žensku osobu ili za osobu s većim grudima, ili kupujete Dixicu za curicu pa ću dužinu lančića prilagoditi tome. Tako da lančić ne bude ni predug niti prekratak.

Neke od vaših reakcija na Dixicu koje sam dobila na Viber, Whats up i Messanger:

Što korisnici govore o Dixici

Na sljedećem linku možete pročitati što drugi kažu o Dixici i Dixi Art-u: Dixi Art - Facebook recenzije te Dixi Art – Google recenzije.

I poznate osobe imaju Dixicu.
Na slici je Ida Prester sa svojom Dixicom i personaliziranom haljinicom.

Dixica - Ida Prester

Na sljedećim slikama je lijepa vinkovačka glumica Dunja Šaran i par primjera njenih outfita s Dixicom.

Dixica - Dunja Šaran

Jedna od prvih osoba koja je prepoznala Dixicu i htjela ju imati u svojoj kolekciji bila je Željka Martinčević. Bila je jedna od rijetkih senior blogerica u Hrvatskoj, poznata kao Tiny Little Blonde.

Željka nas je napustila 2021. godine, ali njezin zarazan osmijeh ostaje urezan u nama i dalje. Svaki put kad mi iskoči njena slika negdje, u isto vrijeme imam i suzu i osmijeh na licu. Specifičan stil i modni izričaj bio je njezin alat za pokazati svijetu svoju posebnost.

Hvala Željka za sve i … fališ …. baš :(

Dixica - Željka Martinčević - Tiny Little Blonde

Postanite i Vi jedna od stotine fanova Dixice i potražite svoju Dixicu je na sljedećem linku: Dixica (koristite filtere radi lakšeg snalaženja i pogledajte izabrano i u 360° pogledu). Sve haljinice iz ponude s web shopa su isporučive ODMAH, osim naravno personaliziranih narudžbi.