Iza imena Dixi Art se krijem ja, Diana Vetma. Rodom sam s krajnjeg juga Hrvatske, točnije iz Cavtata.

Dixi Art - Cavtat, Dixica i ja

Nakon osnovne i srednje škole, sam došla u metropolu, „došla iz provincije strpavši u kofer snove i ambicije“. Upisala sam građevinski fakultet i diplomirala na istom u Zagrebu, radila u struci 10 godina, projektirala sam ceste.

Kad sam uvidjela da me užurbani način života nimalo ne usrećuje i zbog nedostatka vremena za svoju obitelj, uz potporu supruga, odlučila sam dati otkaz. Dok su djeca tada bila u vrtiću i školi, stalno sam nešto izrađivala i tako otkrila svoju kreativnost, a iz nje je nastala Dixica.

Dixica je ime curice na lančiću kojoj sam mijenjaš haljinice prema svojoj odjevnoj kombinaciji ili raspoloženju.

Dixi Art - Dixica s haljinicama

S Dixicom sam odlučila pokrenuti i svoj obrt Dixi Art. Nakon pozitivnog odgovora za bespovratna državna sredstva, ohrabrila sam se i odlučila probati ... bar ću se sa 60 godina okrenuti iza sebi i reći da sam sve probala u životu.

I postalo je i službeno: Dixi Art :)

U Dixi Artu možete pronaći veseo i unikatan nakit, ručno rađeni nakit, kreativni nakit od inoxa, drva, tkanine, epoxy smole, pleksiglasa, točnije svega što mi dođe pod ruku: gumbi, kamenčići, pijesak i uz puno mašte i kreativnosti nastaje zanimljivi nakit.

Dixi Art - Moje radno mjesto

Zaljubljenica sam i u putovanja, otkrivanje novih svjetova. U mojim 20-ima su to bila putovanja samo s ruksakom na leđima i povratnom kartom u džepu. Svaka kuna se štedjela za putovanje. Na jednom putovanju (u Peru-u) smo se i vjenčali. U 30-ima smo imali pauzu od putovanja jer nas je počela posjećivati roda. U 40-ima smo opet krenuli, samo u povećanom broju. Često za Dixi Art iskoristim nešto što sam dovukla iz neke daleke zemlje, npr crni vulkanski pijesak ili pijesak s plaže iz Kostarike, a priču o tome možete pročitati u mojoj objavi na Facebook-u.

Sav nakit je ručni rad pa je nemoguće napraviti u potpunosti isti proizvod dva puta. Ljubitelji unikatnog nakita su ovdje su došli na svoje.

Sve o Dixici, kako je nastala, kako se nosi, koje poznate osobe je imaju pročitajte na linku O Dixici. Ako Vas je zaintrigirala Dixica i htjeli biste da i Vas uveseli, možete je potražiti na sljedećem linku: Dixica.

S vremenom sam pokrenula i kolekciju Krugovi, ogrlice i naušnice, vesele, šarane, razigrane...

Dixi Art - Krugovi

Ovdje možete pogledajte što je od Krugova u ponudi: Krugovi.

Često se javite da biste htjeli neki personalizirani nakit. Pogledajte neke od mojih radova ovdje na stranici pod personalizirani nakit.

Najveće zadovoljstvo mi je kad kupcu stigne na vrata nešto iz Dixi Arta, a on se s oduševi tim i uživo, još više nego na slici.

„Diana, hvala puno! Uživo je Dixica još ljepša!“
„Moja Dixica sa haljinicama je stigla i prekrasnaaa je! Znači ni sama ne znam koja haljinica mi je ljepša!“
„Soooo satiesfied! Much nicer than I expected! Thank you!“
„Evo samo javljam da je Dixica stiglaaaa i da sam oduševljenaa, a isto tako vjerujem da će se i osoba kojoj je namijenjena oduševiti “
„Stigla je. Predivna je“

To je bilo sve o meni. Pokušala sam biti kratka (nadam se da Vas nisam upeglala).

Ako ste se zaljubili u nešto iz Dixi Arta, slobodno mi se javite (+385 91 532 7416, Viber, Whats up, e-mail diana@dixiart.hr) da Vam zajedno izmamimo osmijeh na lice.

Dixi Art - Diana Vetma

Na kraju, hvala na svakom upitu, komentaru, prijedlogu, narudžbi.

Hvala Vam što me usrećujete.

Nadam se da će i moji radovi i dalje usrećivati Vas.