U ovoj Politici privatnosti objašnjeno je na koji način Dixi Art, IV cvjetno naselje 2, 10430, Samobor, prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima. Upućuju se Kupci da pažljivo pročitaju ovu Politiku privatnosti, a pristupanjem ili uporabom internetske stranice www.dixart.hr, Kupac potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uvjetima povjerljivosti podataka i načinima uporabe ove internetske stranice.

Dixi Art poštuje pravila zaštite osobnih podataka te tako:

 1. Poštujemo Vašu privatnost i izbore
 2. Ne šaljemo Vam promidžbene sadržaje, osim ako ih niste zatražili. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
 3. Ne nudimo niti ne prodajemo Vaše podatke
 4. Štitimo Vaše podatke 
 5. Ne upotrebljavamo Vaše podatke u svrhe o kojima Vas nismo obavijestili
 6. Poštujemo Vaša prava i uvijek se trudimo ispuniti Vaše zahtjeve u najvećoj mogućoj mjeri i u skladu s našim pravnim i operativnim dužnostima.

Ukoliko nas želite kontaktirati u vezi s Vašim osobnim podacima ili ovom Politikom, možete to učiniti na navedene kontakt podatke:

Dixi Art
IV cvjetno naselje 2
10 430 Samobor
e-mail: diana@dixiart.hr

ŠTO SU OSOBNI PODACI

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi. Fizička osoba čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati, izravno ili neizravno uz pomoć identifikatora kao što su ime i prezime, kućna adresa, e-mail adresa, telefonski broj, slike profila, osobne preferencije i navike kupovanja, korisnički generirani sadržaj,  IP adresa računala, MAC adresa mobilnog telefona ili kolačići.

Dixi Art prikuplja informacije koje identificiraju svakog pojedinog Kupca. Kada se Kupac uključi u određene aktivnosti na internetskoj stranici dixiart.hr, kao što su otvaranje korisničkog računa, naručivanje proizvoda, postavljanje upita, slanje povratnih informacija, Dixi Art može od Kupca zatražiti pružanje određenih informacija kao što su ime i prezime, adresa, e-mail adresa, telefonski broj te druge relevantne informacije.

KAKO I KADA PRIKUPLJAMO VAŠE OSOBNE PODATKE

Vaše osobne podatke prikupljamo kada je to relevantno za potrebe vas kao potrošača ili za naše poslovanje; ponekad ih dobivamo direktno od vas (prilikom registracije, kad naručite određene proizvode, kad nam šaljete upite), a ponekad ih mi prikupljamo (npr. upotrebljavamo kolačiće da bismo razumjeli kako koristite našu internetsku stranicu).

Ovisno o svrsi korištenja podataka, pravna osnova za obradu vaših podataka može biti:

 • izvršenja ugovora (npr. za potrebe dostave proizvoda koje ste kupili na našoj internetskoj stranici)
 • Vaša suglasnost (npr. slanje newslettera) 
 • ispunjavanja zakonskih zahtjeva  (npr. izdavanje računa) ili
 • naš legitimni interes (npr. poboljšanje iskustva kupovine; upotrebom kolačića).

VAŠA PRAVA

Davanje privole za obradu osobnih podataka nije obvezno, ali odbijanje davanja privole na obradu podataka kako je iznad navedeno, može korisniku onemogućiti korištenje svih ili nekih sadržaja koje nudi internetska stranica www.dixiart.hr, ili onemogućiti dobivanje informacija o proizvodima/uslugama u našoj ponudi.

Slanjem osobnih podataka Dixi Artu ispitanik se ne odriče prava zajamčenih pozitivnim propisima Republike Hrvatske kojima se štite osobni podaci, a osobito prava zatražiti ispravak ili brisanje vlastitih osobnih podataka iz baze ako su isti nepotpuni, netočni ili neažurni ili njihova obrada nije u skladu s odredbama pozitivnih propisa Republike Hrvatske.

Dixi Art poštuje Vaše pravo na privatnost, te smatra da je važno da možete upravljati svojim osobnim podacima. Sukladno tome, imate niz prava, uključujući:

 • Pravo na pristup - imate pravo pristupiti svojim osobnim podacima koje ste nam dali
 • Pravo na informiranost

ZAŠTITA MALOLJETNIH OSOBA

Dixi Art ne prikuplja osobne podatke o maloljetnicima (definirani kao osobe mlađe od 16 godina) bez prethodnog, provjerljivog pristanka nositelja roditeljske odgovornosti nad djetetom. Nositelj roditeljske odgovornosti nad djetetom ima pravo, na vlastiti zahtjev, pregledati podatke koje je dao maloljetnik i/ili zahtijevati brisanje takvih podataka.

RAZDOBLJE POHRANE PODATAKA

Dixi Art pohranjuje osobne podatke registriranih kupaca internetske stranice www.dixiart.hr na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija i šest mjeseci nakon prestanka registracije Kupca u kojem razdoblju će biti riješene eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja. Dixi Art pohranjuje osobne podatke registriranih korisnika, primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama, na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija.

IZMJENA POLITIKE PRIVATNOSTI

Ovu Politiku privatnosti, Dixi Art može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Politike privatnosti na internetskoj stranici www.dixiart.hr. Zato Dixi Art poziva Kupce da povremeno pregledaju ovu Politiku privatnosti na kojoj će biti označene nove izmjene, ako ih je u prethodnom periodu bilo. Ukoliko se Kupac ne slaže s ovom Politikom privatnosti, upućujemo Kupca da napusti te da ne pristupa i ne koristi internetsku stranicu www.dixiart.hr. Izmjena Politike privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na internetskoj stranici www.dixiart.hr. Nastavak uporabe internetske stranice www.dixiart.hr od strane Kupca nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Kupac potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Politiku privatnosti.

KONTAKTIRAJTE NAS

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, komentara i zahtjeva vezanih za Pravila zaštite osobnih podataka, molimo Vas da nas kontaktirate putem web obrasca ili kontakt informacija prikazanih u sklopu ove web stranice. Isto vrijedi i kada želite imati pristup bilo kojoj informaciji koju imamo o Vama, a koja je prikupljena putem ove web stranice ili kada želite da ta informacija bude ispravljena ili izbrisana.