OPĆE ODREDBE UVJETA PRODAJE

Prodavatelj i isporučitelj na internetskoj stranici www.dixiart.hr je obrt Dixi Art, IV cvjetno naselje 2, Samobor, a Kupac je svaka fizička ili pravna osoba koja odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u košaricu, plati na jedan od ponuđenih načina i pošalje narudžbu Prodavatelju. Kupac fizička osoba može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, dok djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Slanjem narudžbe s internetske stranice www.dixiart.hr pristajete na navedene Uvjete kupnje kojima se određuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata, odnosno reklamacije proizvoda ponuđenih na našoj stranici.

Kupce upućujemo da se prije kupnje upoznaju s ovim Uvjetima te da iste redovito provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim pravima i obvezama. Dixi Art zadržava pravo na izmjenu ovih Uvjeta bez prethodne najave, a promjene stupaju na snagu objavom na ovoj internetskoj stranici.


CIJENE

Sve cijene su navedene u kunama s uključenim PDV-om. Cijene vrijede u trenutku naručivanja, u slučaju da se cijena tijekom narudžbe promijeni Prodavatelj će o tom prethodno obavijestiti Kupca.

U rijetkim slučajevima moguće je da naručeni artikal nije dostupan na skladištu. U takvim slučajevima ću Vas obavijestiti u najkraćem mogućem roku da artikal nije dostupan te Vam ponuditi mogućnost sličnog proizvoda ili Vam odmah vratiti uplaćena sredstva.


NAČINI PLAĆANJA

Naručene proizvode i pripadajuće troškove dostave, Kupac se obvezuje platiti virmanskim plaćanjem - nakon završetka kupovine, na svoju e-mail adresu dobiti ćete predračun sa svim podacima potrebnim za izvršenje plaćanja. Uplatu potom izvršiti općom uplatnicom (u banci, pošti ili FINA-i) ili Internet bankarstvom. Rok za plaćanje je 2 dana, a ukoliko se uplata ne zaprimi u tom roku, sustav će automatski otkazati narudžbu. Pošiljka se šalje nakon što uplata bude vidljiva na mom žiro-računu.

Podaci za plaćanje:

Dixi Art, obrt za izradu nakita
IV cvjetno naselje 2, 10430 Samobor

IBAN: HR8423600001102912817
U poziv na broj odobrenja (ili opis) molimo upišite broj narudžbe sukladno podatcima koje ste dobili putem izrade narudžbe.


POVRATI I REKLAMACIJE

Fotografije dostupnih proizvoda na stranici dixiart.hr su stvarne prirode tj. fotografije koje vidite na stranici dixiart.hr su fotografije baš tog proizvoda kojeg možete kupiti.

S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora na svakom računalu i razlike u percepciji boje proizvoda od strane ljudskog oka i slično, ne mogu jamčiti potpunu sukladnost boja proizvoda s bojama kako ih Kupac vidi na zaslonu svog monitora. U takvim slučajevima reklamacija je opravdana, ali Kupac snosi troškove povrata ili zamjene proizvoda.

Mnoge nepravilnosti na haljinicama su namjerne, npr. neke su napravljene reljefno, ili imaju rupe na sebi ili su s mjehurićima zraka u sebi, neku su i nepravilno brušene. S obzirom da su sve ručni rad, neke slučajne nepravilnosti je i teško izbjeći. Stoga vas molim da prije narudžbe proučite slike za svaku pojedinu haljinicu koju želite kupiti, kao i detaljan opis haljinice, te opis stvarne boje. Dixica s haljinicom je slikana iz ranih kutova da vam bude što vjerniji prikaz onoga što kupujete, a i možete je rotirati i pogledati sa svake strane pa imate vizualni dojam kao da je imate u ruci. U slučaju da vam se ipak ne sviđaju nepravilnosti na haljinicama, koje prije kupnje niste uspjeli uočiti, pošaljite e-mail na diana@dixiart.hr navodeći razloge reklamacije, i to najkasnije tri (3) dana od primitka pošiljke. Ako vam je reklamacija uvažena, uz prilaganje računa, i povrata proizvoda u istoj ambalaži u kojoj ste proizvod i dobili, trošak poštarine povrata ili zamjene robe snosite vi kao Kupac.

Pravo na povrat proizvoda Kupac gubi u slučaju neovlaštene dorade proizvoda, te bilo kakvog zahvata na proizvodu od strane treće neovlaštene osobe.

Svaki proizvod imam samo jedan na skladištu i njegovom kupnjom proizvod automatski dobije oznaku „prodano“, a nakon par dana se i briše sa stranice.

Kupac ima pravo na reklamaciju proizvoda u slučaju dostave proizvoda koji nisu naručeni. Ukoliko ste dobili proizvod koji niste naručili, obavijestite me o tome na e-mail diana@dixiart.hr navodeći razloge reklamacije, i to najkasnije osam (8) dana od primitka pošiljke. Ukoliko je reklamacija opravdana kontaktirat ću Vas kako bismo se dogovorili oko preuzimanja proizvoda, a potom i zamjene ili povrata novca.

Da bi se ostvarilo pravo na povrat, nakon dogovora potrebno je uz proizvod koji niste naručili, u neoštećenoj originalnoj ambalaži, sa svim priloženim dijelovima, priložiti i kopiju računa kojom se potvrđuje kupnja i dostaviti je na adresu Dixi Art, IV cvjetno naselje 2, 10430 Samobor. Sve reklamacije nepropisno zapakirane ili one kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećenja u transportu neće biti preuzete nego će biti vraćene pošiljatelju o njegovom trošku.


PRIMJEDBE I PRIGOVORI

Sukladno članku 8. Zakonu o zaštiti potrošača, Kupac može svoje pisane prigovore poslati elektronskom poštom na diana@dixiart.hr. Na sve primjedbe i prigovore odgovorit ću u najkraćem mogućem roku, a maksimalno 10 dana od primitka prigovora.