Iza imena Dixi Art se krijem ja, Diana Vetma. Rodom sam s krajnjeg juga Hrvatske, točnije iz Cavtata. Nakon osnovne i srednje škole sam došla u metropolu, „došla iz provincije strpavši u kofer snove i ambicije“. Upisala sam građevinski fakultet i diplomirala na istom u Zagrebu, radila u struci 10 godina, projektirala sam ceste. 2017. godine sam uvidjela da me užurbani način života nimalo ne usrećuje i zbog nedostatka vremena za svoju obitelj, te godine sam dala otkaz. Napustila sam siguran posao i krenula u nešto potpuno novo i neizvjesno. Tako je nastao Dixi Art.

Dixi Art sam pokrenula krajem listopada 2019. godine, prvo kao hoby, al’ je s vremenom to postajalo sve ozbiljnije, da bi pokretanjem web shopa, dobilo jednu sasvim novu dimenziju.

U Dixi Artu možete pronaći veseo i unikatan nakit, ručno rađeni nakit, od inoxa, drva, tkanine, epoxy smole, pleksiglasa, točnije svega što mi dođe pod ruku. Sav nakit je ručni rad pa je nemoguće napraviti u potpunosti isti proizvod dva puta.

Dixi Art je prvenstveno bio pokrenut zbog Dixice, unikatnog nakita koji su već u 2020. godini prepoznali i neki mediji.

Portal Dom i dizajn:

Dixica - Članak o Dixi Art-u na portalu Dom i Dizajn

Emisija Kod nas doma na HRT1:

Emisija I to je život na DUTV-u:

2021. je i DuList zaintrigirala Dixica i moja priča pa su napisali zanimljiv članak o nama dvjema.

DuList:

Dixica - Članak o Dixi Art-u na portalu DuList

 

U 2021. god. sam proširila asortiman, i u Dixi Artu se osim Dixice mogu naći i ogrlice i naušnice Krugovi. Nadam se da će i Krugovi uspješno naći put do vas.

U srpnju 2021. god. sam gostovala na DuTv-u. Detaljnije o tome kako sam dala otkaz, kako je nastala Dixica i općenito Dixi Art, kako sam krenula u poduzetničke vode, poslušajte u ugodnom razgovoru s Ivanom Mijić Vulinović u Ljetnom điru,

Emisija Ljetni đir na DUTV-u:

 

a u kolovozu 2021. god. i Dubrovniknet.hr je objavio moju priču.

DubrovnikNET.hr:

Dixica - Članak o Dixi Art-u na portalu DubrovnikNET.hr

 

Ne znam točno u kojem smjeru će se razvijati Dixi Art, samo znam da, dok me god usrećuje izrađivati nešto za vas, ja ću to rado raditi. Najvažnije mi je da napravim nešto čime sam prvenstveno ja zadovoljna. Sjećam se da sam jednoj ljubiteljici Dixice rekla da joj ne mogu to prodati jer ja tim nisam zadovoljna (iako je ona to bila spremna kupiti). Najveće zadovoljstvo mi je kad kupcu stigne na vrata nešto iz Dixi Arta, a on se s oduševi tim i uživo, još više nego na slici.

Uvijek je kod pokretanja svog biznisa jako teško bez potpore svojih bližnjih. Ja sam je srećom od početka imala. Hvala mom mužu, hvala što uvijek mogu računati na tebe, čak i kad i se ne slažeš s mojim idejama, hvala što ih uvijek pokušaš barem razumjeti.

Veliku zahvalnost ću uvijek imati i prema Dinu iz E-evolutiona. Dino, hvala što je tvoj odgovor na moja bezbrojna pitanja uvijek bio „Može!“.

Vama ostalima, hvala na svakom upitu, komentaru, prijedlogu, narudžbi. Hvala vam što me usrećujete. Nadam se da će i moji radovi usrećiti vas.